[O2] Szukam kogoś kto zakoduje licznik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mrfazi
    • 2010
    • 3103
    • Superb III (3V3)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piesu102, z tego co pamiątam (a w przytoczonym wątku to jest na bank napisane), to szafa z literą M ma już polskie menu. Temat przeszczepu to robota dla fachowca, zwykły kabelek VCDS to zdecydowania za mało. spacewalker, to godny polecenia fachowiec. Tym czasem wątek scalam aby nie dublować tego samego.

Komentarz

• 2.0-16v Michał
      RS
      • 2013
      • 4038
      • Octavia III (5E3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM
      • CHZD 1.0 TSI 115 KM

piesu102, ja również wymienialem ostatnio taki licznik jak tobie padł na taki z MD i wszystko chula jak ta lala.
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5%BCowa-niunia
      przedstawiam smerfetke

Komentarz

• piesu102
        Drive
        • 2014
        • 43
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

2.0-16v Michał, który rok szkodnik i na jaki zmieniłeś licznik numer ?

Komentarz

• mrfazi
          • 2010
          • 3103
          • Superb III (3V3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piesu102, nie ma znaczenia jaki rok (literka mówi mniej więcej o roczniku zegarów), kupujesz szafę z numerem jaki Ci podałem i szukasz kogoś kto Ci zaadoptuje nową szafę w Twoim aucie. W ASO montują tylko nowe zegary (które są "gołe"), choć mi się udało załatwić montaż używki właśnie w ASO za 150zł. Pozostała jeszcze korekta licznika na właściwy a to kolejna stówka.

Moja Czarnula jest z 2009 roku i akurat udało mi się kupić szafę z 2009r. ale naprawdę to nie ma znaczenia.

Komentarz

• piesu102
            Drive
            • 2014
            • 43
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Aha ok, dzięki wielkie , osobę która to zrobi mam tylko zegary muszę mu podrzucić

Komentarz

• mrfazi
              • 2010
              • 3103
              • Superb III (3V3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piesu102, tylko dobrze oglądaj aukcje, łatwo jest uszkodzić "szybkę" licznika, sporo szaf na allegro jest poszczerbionych. Inna sprawa, że jakoś mało tego towaru i ceny coraz lepsze.

Komentarz

• piesu102
                Drive
                • 2014
                • 43
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No wiem widziałem wlasnie, coś się znajdzie może bo w tym tygodniu bym chciał to ogarnąć

Komentarz

• spacewalker
                  Elegance
                  • 2012
                  • 940

Re: Dobór licznika

Zamieszczone przez piesu102
                  Witam, padł mi licznik w moim szkodniku i elektryk który mi to robi powiedział abym szukał takiego samego licznika czyli 1Z0 920 803 D. Niestety nigdzie nie ma takiego w sprzedaży i się zastanawiam czy coś innego podejdzie i będzie działać ?
                  Auto z 2009 r.
                  a co Ci padło ze zapytam ?

Komentarz

• piesu102
                    Drive
                    • 2014
                    • 43
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

spacewalker, szczerze to elektryk to robił, zasilanie normalnie dochodzi do licznika, najprawdopodobniej zawilgotniał gdzieś bo rano odpalił normalnie potem wjechał do garażu i po takim postoju około 2h po przekręceniu kluczyka miałem niespodziankę, teraz o dziwo wszystko działa tylko pytanie na jak długo.. Jak już zacząłem z tym licznikiem to od razu właduje MD

Komentarz

• koleś
                      RS
                      • 2009
                      • 2832
                      • Fabia combi (6Y5)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mam pytanie o licznik w O2. Czy można bezkarnie włożyć inny w celu sprawdzenia czy działa? Wiem, że nie odpalę auta. Chodzi tylko o sprawdzenie czy podświetlenie OK lub czy nie wywala jakiegoś błędu.

Pytam bo w Fabii 1 taka podmiana = uwalone BSI i nie wiem czy w Octavii nie będzie podobnej sytuacji.

Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
                      Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

Pracuję...